Вирішуємо конфлікти мирним шляхом або курс основ конфліктології і медіації в РІПКу!


Тиждень перший

/Files/images/2020/schen/ОКМ_1_тижден__2.jpg Вже другий рік Рубіжанський індустріально-педагогічний коледж співпрацює з ГО «Ла Страда-Україна». У квітні 2018 року наші педагоги Вячеслав Андрєєв та Інна Романцова пройшли 48-годинну освітню програму з базових навичок медіатора і створення та координації служб порозуміння в закладах освіти.
Після відбору на тренінг першої хвилі з підготовки медіаторів та медіаторок ми зрозуміли, що студентів, які бажають здобути навички медіаторів та навчитися вирішувати конфлікти мирним шляхом – набагато більше, ніж 10. А під час тренінгу зрозуміли, що навички медіаторів – важлива компетенція для майбутніх майстрів виробничого навчання для системи профтехосвіти та соціальних працівників. А отож вирішили, що це має знати кожен наш випускник.
Вихід знайшовся: наш заклад освіти включив до навчальних планів вибіркову навчальну дисципліну «Основи конфліктології і медіації», яку студенти мають опанувати перед виходом на комплексну педагогічну практику.
І от ми розпочинаємо! Цього тижня ми розпочали наш експеримент: викладання основ конфліктології і медіації в кожній випускній групі. Протягом восьми тижнів ми будемо ділитися з вами, як відбувається навчання. А поки що – з почином нас!!!/Files/images/2020/schen/ОКМ_1_тижден__4.jpg
На фото: студенти групи Б-18 спеціалізації «Будівництво» знайомляться з основами курсу. Нове – це завжди цікаво!
  • Заступник директора з НР І.Романцова
Кiлькiсть переглядiв: 329

ЗАПРОШУЄМО НАВЧАТИСЬ ДО НАШОГО ЗАКЛАДУ ОСВІТИ!

Дата останньої зміни 15 Вересня 2021

Фотогалерея